Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τμήματα και Διπλώματα Γαλλικών


Σχετική εικόνα

Préparatoire 
Πρόκειται για το αρχάριο τμήμα γαλλικής γλώσσας που απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 6 ετών και άνω. Μέσα από λεξούλες, αριθμούς, παιχνιδάκια και τραγουδάκια έχουν την πρώτη τους επαφή με την γλώσσα των Γαλλικών. Αυτή η πρώτη επαφή των παιδιών, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα επαφή τους με τη γλώσσα και πραγματοποιείται περισσότερο με την προφορική επικοινωνία και λιγότερο μέσα από τον γραπτό λόγο.

Cours 1
Οι μαθητές εντοπίζουν πόσες λέξεις της γαλλικής χρησιμοποιούν ήδη στα ελληνικά και αποκτούν την ικανότητα στην πολύ απλή επικοινωνία μέσα από διαλόγους καθημερινούς. Η διδασκαλία βασίζεται σε βιβλία (méthode, cahiers d’exercices, grammaire) και διαδραστικό ψηφιακό υλικό. Οι γραμματικές δομές εισάγονται μέσα από πραγματικές περιστάσεις επικοινωνίας και το λεξιλόγιο εμπλουτίζεται σταδιακά με τραγούδια και παιχνίδια.

Cours 2
Οι μαθητές μαθαίνουν να χαιρετούν, να συστήνονται, να δίνουν βασικές πληροφορίες για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, να ρωτούν και να απαντούν και να κάνουν απλές περιγραφές. Το λεξιλόγιο και η γραμματική διδάσκονται και εμπεδώνονται μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες που βοηθούν στην αφομοίωση της γνώσης.

DELF Α1
Σ’ αυτό το επίπεδο πιστοποιούν τις βασικές γνώσεις της γαλλικής γλώσσας, μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους και το άμεσο περιβάλλον τους και αρχίζουν να μπαίνουν στο πνεύμα των εξετάσεων κάνοντας τα Τεστ του Επιπέδου Α1.

DELF Α2
Μέσα από απλούς και συνηθισμένους διαλόγους πάνω σε οικεία και καθημερινά θέματα οι μαθητές καλούνται να επικοινωνήσουν χρησιμοποιώντας το απαραίτητο λεξιλόγιο και τις γραμματικές δομές.

DELF B1
Σε αυτό το επίπεδο οι μαθητές καλούνται να κατανοούν τις βασικές κατευθυντήριες ιδέες αυθεντικών κειμένων που αντλούνται από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο και αφορούν μία μεγάλη γκάμα θεμάτων κοινωνικών, πολιτιστικών, για το περιβάλλον, την οικονομία και την τεχνολογία. Στο γραπτό λόγο θα πρέπει να εκφράζονται με αρκετή σαφήνεια επιχειρηματολογώντας πάνω σε ένα θέμα κοινωνικού κυρίως ενδιαφέροντος.

DELF B2
Τα κείμενα διδασκαλίας είναι όλα αυθεντικά και οι ερωτήσεις κατανόησης γίνονται περισσότερο σύνθετες και ανοιχτού τύπου. Οι απαιτήσεις σε επίπεδο λεξιλογίου και γραμματικής είναι ιδιαίτερα υψηλές καθώς ο μαθητής πρέπει να εκφράζεται με σαφήνεια και συνοχή παρουσιάζοντας επιχειρήματα και απόψεις σε θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία.

DALF C1
Απευθύνεται σε μαθητές με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο γνώσεων της γαλλικής γλώσσας και ηλικιακά ώριμους (άνω των 15 χρόνων) προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε μια σειρά γραπτών και προφορικών δοκιμασιών που απαιτούν κριτική σκέψη, συνδυαστική ικανότητα, πλούσιο λεξιλόγιο και άριστη χρήση των γραμματικών δομών της γαλλικής γλώσσας.

DALF C2
Το επίπεδο αυτό πιστοποιεί το υψηλότερο επίπεδο γνώσης της γαλλικής γλώσσας και απαιτεί ακαδημαϊκές και δημιουργικές εργασίες.

Sorbonne I
Πρόκειται για πτυχίο υψηλού επιπέδου και για αυτό το λόγο ο σπουδαστής θα πρέπει να έχει επίπεδο DELF Β1 χωρίς όμως να αποτελεί προϋπόθεση για να παρουσιαστεί στις εξετάσεις. Είναι ένα καθαρά λογοτεχνικό δίπλωμα (η εξέταση απαιτεί ανάλυση δύο λογοτεχνικών βιβλίων) σε αντίθεση με τη σειρά DELF-DALF τα οποία είναι επικοινωνιακά διπλώματα.

Sorbonne II
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις εξετάσεις του συγκεκριμένου διπλώματος είναι ο υποψήφιος να είναι κάτοχος Sorbonne I.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παίζουμε Επιτραπέζια

Σας περιμένουμε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, 12.00-13.00, στο χώρο του φροντιστηρίου για να παίξουμε επιτραπέζια. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Είσοδος ελεύθερη για τους μαθητές μας! Ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών μας είναι πολύ σημαντικός και θα πρέπει να αξιοποιείται με ποιοτικά ερεθίσματα όπως τα επιτραπέζια παιχνίδια! Μέσα από τα επιτραπέζια παιχνίδια το παιδί κάθε ηλικίας θα διδαχθεί σημαντικές κοινωνικές αρετές και επικοινωνιακές ικανότητες. Είναι  επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αυξάνει την ικανότητα του παιδιού για απορρόφηση και αφομοίωση γνώσεων και βελτιώνει ακόμα και τις σχολικές επιδόσεις! Τα επιτραπέζια παιχνίδια, επίσης, έχουν κανόνες και η τήρησή τους από τα παιδιά τα κάνει πιο υπεύθυνα, συνεπή και με εγρήγορσή στις σκέψεις και τις πράξεις τους. Οφέλη επιτραπέζιου παιχνιδιού Κατανόηση της ευγενούς άμιλλας καθώς και της συνεργασίας Ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας Καλλιέργεια της φαντασίας Ανάπτυξη της δημιουργικότητας Στρατηγική σκέψη Κοινωνικ

Intensive summer course of Modern Greek for beginners

    - from 18/6 util   13/7 - 6 hours per week - morning or evening classes - small groups - 200 Euros Registrations until 10/6

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

  🙋‍♀️ 🙋‍♂️  Η επιστροφή στην τάξη μπορεί να είναι συναρπαστική για κάποιους μαθητές, αλλά σε άλλους μπορεί να προκαλέσει άγχος ιδιαίτερα μετά το καλοκαίρι και τους μήνες που προηγήθηκαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ακόμα και εσείς, μπορεί επίσης να νιώθετε αγχωμένοι.   Κύριο μέλημα μας είναι να νοιώσουν τα παιδιά όμορφα και άνετα μετατρέποντας τη μάθηση σε ένα δημιουργικό παιχνίδι.  Παρόλα αυτά για την ασφάλεια όλων πρέπει να τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. 🟢 Όλοι οι εκπαιδευτικοί μας είναι πλήρως εμβολιασμένοι και στο χώρο τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και πρωτόκολλα ασφάλειας υγιεινής  όπως ορίζονται από το υπουργείο Παιδείας.  🟢 Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα. 🟢 Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δ