Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τμήματα και Διπλώματα Γαλλικών


Σχετική εικόνα

Préparatoire 
Πρόκειται για το αρχάριο τμήμα γαλλικής γλώσσας που απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 6 ετών και άνω. Μέσα από λεξούλες, αριθμούς, παιχνιδάκια και τραγουδάκια έχουν την πρώτη τους επαφή με την γλώσσα των Γαλλικών. Αυτή η πρώτη επαφή των παιδιών, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα επαφή τους με τη γλώσσα και πραγματοποιείται περισσότερο με την προφορική επικοινωνία και λιγότερο μέσα από τον γραπτό λόγο.

Cours 1
Οι μαθητές εντοπίζουν πόσες λέξεις της γαλλικής χρησιμοποιούν ήδη στα ελληνικά και αποκτούν την ικανότητα στην πολύ απλή επικοινωνία μέσα από διαλόγους καθημερινούς. Η διδασκαλία βασίζεται σε βιβλία (méthode, cahiers d’exercices, grammaire) και διαδραστικό ψηφιακό υλικό. Οι γραμματικές δομές εισάγονται μέσα από πραγματικές περιστάσεις επικοινωνίας και το λεξιλόγιο εμπλουτίζεται σταδιακά με τραγούδια και παιχνίδια.

Cours 2
Οι μαθητές μαθαίνουν να χαιρετούν, να συστήνονται, να δίνουν βασικές πληροφορίες για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, να ρωτούν και να απαντούν και να κάνουν απλές περιγραφές. Το λεξιλόγιο και η γραμματική διδάσκονται και εμπεδώνονται μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες που βοηθούν στην αφομοίωση της γνώσης.

DELF Α1
Σ’ αυτό το επίπεδο πιστοποιούν τις βασικές γνώσεις της γαλλικής γλώσσας, μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους και το άμεσο περιβάλλον τους και αρχίζουν να μπαίνουν στο πνεύμα των εξετάσεων κάνοντας τα Τεστ του Επιπέδου Α1.

DELF Α2
Μέσα από απλούς και συνηθισμένους διαλόγους πάνω σε οικεία και καθημερινά θέματα οι μαθητές καλούνται να επικοινωνήσουν χρησιμοποιώντας το απαραίτητο λεξιλόγιο και τις γραμματικές δομές.

DELF B1
Σε αυτό το επίπεδο οι μαθητές καλούνται να κατανοούν τις βασικές κατευθυντήριες ιδέες αυθεντικών κειμένων που αντλούνται από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο και αφορούν μία μεγάλη γκάμα θεμάτων κοινωνικών, πολιτιστικών, για το περιβάλλον, την οικονομία και την τεχνολογία. Στο γραπτό λόγο θα πρέπει να εκφράζονται με αρκετή σαφήνεια επιχειρηματολογώντας πάνω σε ένα θέμα κοινωνικού κυρίως ενδιαφέροντος.

DELF B2
Τα κείμενα διδασκαλίας είναι όλα αυθεντικά και οι ερωτήσεις κατανόησης γίνονται περισσότερο σύνθετες και ανοιχτού τύπου. Οι απαιτήσεις σε επίπεδο λεξιλογίου και γραμματικής είναι ιδιαίτερα υψηλές καθώς ο μαθητής πρέπει να εκφράζεται με σαφήνεια και συνοχή παρουσιάζοντας επιχειρήματα και απόψεις σε θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία.

DALF C1
Απευθύνεται σε μαθητές με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο γνώσεων της γαλλικής γλώσσας και ηλικιακά ώριμους (άνω των 15 χρόνων) προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε μια σειρά γραπτών και προφορικών δοκιμασιών που απαιτούν κριτική σκέψη, συνδυαστική ικανότητα, πλούσιο λεξιλόγιο και άριστη χρήση των γραμματικών δομών της γαλλικής γλώσσας.

DALF C2
Το επίπεδο αυτό πιστοποιεί το υψηλότερο επίπεδο γνώσης της γαλλικής γλώσσας και απαιτεί ακαδημαϊκές και δημιουργικές εργασίες.

Sorbonne I
Πρόκειται για πτυχίο υψηλού επιπέδου και για αυτό το λόγο ο σπουδαστής θα πρέπει να έχει επίπεδο DELF Β1 χωρίς όμως να αποτελεί προϋπόθεση για να παρουσιαστεί στις εξετάσεις. Είναι ένα καθαρά λογοτεχνικό δίπλωμα (η εξέταση απαιτεί ανάλυση δύο λογοτεχνικών βιβλίων) σε αντίθεση με τη σειρά DELF-DALF τα οποία είναι επικοινωνιακά διπλώματα.

Sorbonne II
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις εξετάσεις του συγκεκριμένου διπλώματος είναι ο υποψήφιος να είναι κάτοχος Sorbonne I.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΕΝΟΥΜΕ "ΑΣΦΑΛΕΙΣ" ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

  Με συνέπεια, υπευθυνότητα και με μεγάλη χαρά ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τους μαθητές μας για μία ακόμα χρονιά εξερεύνησης και περιπέτειας στον φανταστικό κόσμο της γνώσης με απόλυτο σεβασμό και τήρηση όλων των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων υγιεινής. Από την πρώτη στιγμή προσαρμοστήκαμε στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας ξεκινώντας τα διαδικτυακά μαθήματα αμέσως μετά το lockdown στις 11 Μαρτίου 2020. Τα digital courses πραγματοποιήθηκαν στο ακέραιο με κάλυψη όλης της ύλης, tests ,   με μεγάλη επιτυχία και 100% συμμετοχή όλων μαθητών μας από όλες τις τάξεις ακόμα και από την junior A ! Από τον Σεπτέμβριο ακονίζουμε τα μολύβια μας και το μυαλό μας ακολουθώντας τα πρωτόκολλα υγιεινής για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ασφαλείς αλλά πάντα μάχιμοι θα κατακτήσουμε δάσκαλοι και μαθητές τις κορυφές της γνώσης. Να είστε όλοι δυνατοί και υγιείς. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!

Intensive summer course of Modern Greek for beginners

    - from 18/6 util   13/7 - 6 hours per week - morning or evening classes - small groups - 200 Euros Registrations until 10/6

E-LEARNING ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Εξ’ αποστάσεως διδασκαλία ξένων γλωσσών Μπορεί τα σχολεία να έκλεισαν λόγω του κορωνοϊού τα μαθήματα όμως συνεχίζονται διαδικτυακά αξιοποιώντας την πρωτοποριακή πλατφόρμα του σχολείου μας Bluejeans teleconference . Ακολουθώντας μία απλή διαδικασία οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μέσα από το κινητό, tablet ή pc live το μάθημα καθώς και όλο το διαδραστικό κομμάτι των βιβλίων μας. Χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία μπορούμε να διασφαλίσουμε την κανονική ροή των μαθημάτων μας με παράδοση νέας διδακτέας ύλης, συμπλήρωση όλων των ασκήσεων ( grammar , vocabulary , listening , videos etc .) Και σχολική μελέτη εξ’ αποστάσεως. Στα πλαίσια της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας σε δημοτικά και γυμνάσια, σας ενημερώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό των μαθητών μας, για όσο χρειαστεί, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σχολικής τους μελέτης. Ως εκ τούτου μπορείτε να απευθύνεστε, στο διδακτικό μας προσωπικό, για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια στα σχολικά καθήκο