Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα προετοιμασίας μαθητών της Στ’ Δημοτικού για τις εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα Γλώσσας και Μαθηματικών 3 ώρες την εβδομάδα σε αυστηρά ολιγομελή τμήματα (3-4 ατόμων). Για την επαρκή προετοιμασία, παρέχονται:

Ø Ενδεικτικά κριτήρια αξιολόγησης διαβαθμισμένης δυσκολίας
Ø Θεωρία γραμματικής, συντακτικού και λεξιλογίου
Ø Ασκήσεις εμπέδωσης της θεωρίας γραμματικής και συντακτικού
Ø Ανάλυση μαθηματικών εννοιών
Ø Ασκήσεις εφαρμογής και εμπέδωσης της ανάλογης θεωρίας
Ø Τεστ Προσομοίωσης Εξετάσεων
Ø Παλαιότερα θέματα εισαγωγικών εξετάσεων σε Πρότυπα Γυμνάσια

Στόχος μας είναι, οι μαθητές:

ü üνα εξασκηθούν σε προτεινόμενα κριτήρια αξιολόγησης και να εδραιώσουν χρήσιμες γνώσεις του δημοτικού με επανάληψη της θεωρίας της γραμματικής και του συντακτικού

ü üνα κατανοήσουν θεμελιώδεις μαθηματικές έννοιες με επανάληψη στην ανάλογη θεωρία που έχουν διδαχτεί στο δημοτικό.

ü üνα εμβαθύνουν στην ύλη και να δημιουργήσουν γερές βάσεις για το Γυμνάσιο

ü üνα αποκτήσουν τη συνολική εμπειρία της εξεταστικής διαδικασίας και να εξασκηθούν στη σωστή διαχείριση του χρόνου της εξέτασης

ü üνα μάθουν να θέτουν υψηλούς στόχους

Γενικότερα για τις εξετάσεις:

Η εισαγωγή των μαθητών στην Α’ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων γίνεται με γραπτή δοκιμασία στα παρακάτω μαθήματα:

1. Νεοελληνική Γλώσσα

2. Μαθηματικά

Οι μαθητές αξιολογούνται σε γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο στο πλαίσιο μιας ενιαίας δοκιμασίας 150 λεπτών.
Το σύνολο των ερωτήσεων είναι 50 (25 στη Γλώσσα + 25 στα Μαθηματικά) σε μορφή πολλαπλής επιλογής και οι απαντήσεις πρέπει να περαστούν στο ειδικό απαντητικό φύλλο που έχει προετοιμαστεί για τις εξετάσεις των Πρότυπων Σχολείων.
Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο, μετά τη λήξη των σχολικών διακοπών για το Πάσχα και τα αποτελέσματα ανακοινώνονται συνήθως λίγες μέρες αργότερα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

100% επιτυχία στις εξετάσεις Αγγλικών, Γαλλικών και Ελληνικών  Μαΐου -Ιουνίου 2018. ΑΓΓΛΙΚΑ ECCE (Β2) :  Δραγούτας Μάνος KET for schools : Τάτσης Λάμπρος Cambridge English for young learners:  A2 Flyers :  Φάντη Θάλεια Cambridge English for young learners:  A1 Movers :  Κομπολίτης Νικόλαος,  Mocanu Andreea,  Στάθη Αναστασία C ambridge English for  young learners: Pre A1 Starters :  Μαρτζούκου Ελλισάβετ, Σ ιούντρης Νικόλαος ___________________________________________________________ ΓΑΛΛΙΚΑ Β2  SORBONNE :  Δραγούτας Μάνος Β1  DELF :  Στάθη  Μ αριάννα  A1   DELF  :  Στά θη Αναστασία ___________________________________________________________ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Β1 Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας  : Taci Kostandina Συγχαρητήρια στους υπέροχους μαθητές μας και στους καθηγητές για την άρτια προετοιμασία!

Παίζουμε Επιτραπέζια

Σας περιμένουμε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, 12.00-13.00, στο χώρο του φροντιστηρίου για να παίξουμε επιτραπέζια. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Είσοδος ελεύθερη για τους μαθητές μας! Ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών μας είναι πολύ σημαντικός και θα πρέπει να αξιοποιείται με ποιοτικά ερεθίσματα όπως τα επιτραπέζια παιχνίδια! Μέσα από τα επιτραπέζια παιχνίδια το παιδί κάθε ηλικίας θα διδαχθεί σημαντικές κοινωνικές αρετές και επικοινωνιακές ικανότητες. Είναι  επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αυξάνει την ικανότητα του παιδιού για απορρόφηση και αφομοίωση γνώσεων και βελτιώνει ακόμα και τις σχολικές επιδόσεις! Τα επιτραπέζια παιχνίδια, επίσης, έχουν κανόνες και η τήρησή τους από τα παιδιά τα κάνει πιο υπεύθυνα, συνεπή και με εγρήγορσή στις σκέψεις και τις πράξεις τους. Οφέλη επιτραπέζιου παιχνιδιού Κατανόηση της ευγενούς άμιλλας καθώς και της συνεργασίας Ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας Καλλιέργεια της φαντασίας Ανάπτυξη της δημιουργικότητας Στρατηγική σκέψη Κοινωνικ

Εξετάσεις Προσομοίωσης στα Αγγλικά

Πρόβα εξετάσεων για............ διαβασμένους μαθητές! Την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 17.00 όλοι οι μαθητές μας που θα παρουσιαστούν στις εξετάσεις για τις πιστοποιήσεις ξένης γλώσσας του Βρετανικού Συμβουλίου και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ( STARTERS , MOVERS , FLYERS , KET FOR SCHOOLS , FCE , CPE , ECCE , ECPE ) θα περάσουν τη δοκιμασία του Mock Test .  Πρόκειται για μία προσομοίωση της επίσημης εξέτασης όπου θα τηρηθεί η   χρονική διάρκεια αλλά και το επίπεδο δυσκολίας που θα αντιμετωπίσουν οι μαθητές τον Ιούνιο την ημέρα των εξετάσεων. Καλή επιτυχία! Οι μαθητές ετοιμάζονται..... ...υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αγγλικών